Welkom Wherigo Wat is Wherigo

Links

Wat is Wherigo

WherigoWherigo is de samensmelting van adventure games, GPS en de echte wereld. Bedoeld om de spelen die je normaal binnen achter de computer speelt naar buiten te brengen. Wherigo maakt nog veel meer spannende buitenspelen met GPS mogelijk dan alleen geocaching.

 

Wherigo PlayerWherigo is een gereedschapkist om avonturen in de echte wereld mogelijk te maken.

Waar je op de computer de muis of het toetsenbord gebruikte om je te verplaatsen, doe je dat met Wherigo door gewoon jezelf te verplaatsen. En de maker van een avontuur kan er dan voor zorgen dat je op een bepaalde plaats virtuele objecten en karakters tegenkomt, waar je dan iets mee kunt doen. En dat allemaal door een Wherigo Speler (op dit moment alleen op de Garmin Colorado GPS en de meeste Pocket PC PDA's met GPS, maar bijvoorbeeld spelers voor mobiele telefoons zijn in voorbereiding) te gebruiken.

Voor degenen die nog niet zo bekend zijn met avonturenspellen: het idee is dat je je verplaats in de echte wereld, samen met je Wherigo Speler met GPS, en dat je dan multimedia content ervaart die afhankelijk is van je locatie. Dat kan de bekende Garmin Tourguide zijn (waarbij je door een stad loopt en bij bijzondere plekken een uitleg met beeld en geluid krijgt), een avonturenspel (waarbij je bijvoorbeeld in een bos rond loopt om de schat te zoeken, terwijl je moet voorkomen dat de monsters je te pakken nemen) of iets heel anders dat door een auteur is bedacht.


Bron: www.wherigo.nl